بونسای جینسینگ ginseng bonsai

بونسای جینسینگ ginseng bonsai

نام انگلیسی : Ficus Bonsai tree Ginseng

نام علمی : FICUS MICROCARPA

تیره :   MORACEAE

پر فروش ترین در ایران !!!

دقیقا ! شاید یه جرات بتوان گفت پرفروش ترین در ایران بونسای جنسینگ یا فیکوس جنسینگ است .

اما ایا این واقعا یک بونسای است !

امروز میخواهیم کمی راجب این گیاه دوست داشتنی صحبت کنیم ، البته شاید حرفه ایهای بونسای از کلمه دوست داشتنی خیلی خوششان نیاید .

بونسای جینسینگ چیست ؟بونسای جینسینگ ginseng bonsai

پایه این بونسای فیکوس میکرو کارپایا است  و پیوندک فیکوس رتوزا بر روی آن پیوند شده است. جینسینگ یک گیاه ریشه دار در فرهنگ و طب شرق بشمار می اید. گیاه جینسیگ از جمله گیاهان دارویی شرقی است که به سبب نوع رشد ریشه و ساقه ی ان مورد توجه گیاه دوستان قرار گرفته است. اگر به تصویر این گیاه دقت کنین متوجه میشوید که فرم عجیبی دارد و انگار یک درخت چندین ساله است و سنی ازش گذشته !

البته باید به ابن نکته نیز اشاره نمود که فیکوس میکروکاپرا گونه ای از فیکوس در خانواده موراسه است و غده ی ان شباهت بسیار زیادی به جنسینگ دارد و بخاطر همین به ان بونسای جینسینگ نیز گفته میشود.

پس این شبه بونسای (ما خیلی اعتقادی به بونسای نامیدن ان نداریم) حاصل پیوند فیکوس میکرو کارپایا با فیکوس رزوتا میباشد . امار و ارقام خریداران این گیاه نشان میدهد که بونسای جنسینگ دارای تلفات زیادی در بین طرفداران خود میباشد . ما خیلی به این موضوع اشاره نخواهیم کرد !! ولی به بررسی این پرفروش بی وفا میپردازیم .

این گیاه دارای مبدا شرقی بوده و برای مطالعه مطالب بیشتر در خصوص بونسای جینسینگ به  مطلب بونسای فیکوس مراجعه بفرمایید .

بونسای جینسینگ ginseng bonsai

آبیاری بونسای جینسینگ : به عنوان عدد و رقم میتوان بیان کرد که هفته ایی ۲ بار آبیاری برای بونسای جنسینگ مناسب باشد . واین مقدار برای فصل رشد و گرم در نظر گفته میشود و میبایست برای فصل خواب گیاه به نهایتا هفته ایی یکبار بسنده کرد .اما طبق قاعده ی کلی ما که در اکثر مطالب سایت به ان برمیخورید بهتر است کمی خاک را کنار بزنید اگر خاک دارای رطبت کمی بود اقدام به ابیاری بنمایید. علت این ترفند متفاوت بودن شرایط نگهداری هر منزل با منزل دیگر میباشد. بدین معنی که جاهای پرنور حتمن زودتر خاکشان رطوبت خود را از دست می دهند و جاهای کم نو دیرتر. پس شرایط هر جا با جای دیگر متفاوت میباشد .

*** این رو هم بیاد بسپارید که بهتره در زمان آبیاری بونسای جنسینگ آب بر روی تنه نریزید تا دچار بیماری های قارچی و پوسیدگی نگردد.

***نکته مهم دیگر در خصوص ابیاری بونسای این است که حتمن از اب ۲۴ ساعت مانده جهت ابیاری استفاده نمایید تا کلر ان از بین رفته باشد . ضمنا از اب معدنی نیز جهت ابیاری استفاده ننمایید .

نور بونسای جینسینگ : اگر بدنبال گیاهی سرحال و با برگهایی محکم و زیبا هستیم حتمن دنبال جایی از منزل بگردید که نور غیر مستقیم زیادی داشته باشد . باز هم بیان میکنیم نور رد شده از شیشه بهترین نور و همان نور غیر مستقیم است . پس دنبال ته سالن یا اتاقتان نروید که فقط روشن است. بلکه دنبال جایی باشید که نور دارد.شاید بهترین محل برای گیاهان اپارتمانی نزدیک پنجره میباشد .(نه چسبیده به شیشه آن) و **دایم گلدانتان را بچرخانید تا یکنواخت نور بخورد .

***سعی کنید بونسای جنسینگ خود را حتی کنار پنجره هم چند روز یکبار بچرخانید تا تمام نقاط ان بصورت مساوی از نور بهره مند گردند و رشد خوبی داشته باشند . ولی یادتان باشد معمولا جابجایی از محلی به محل دیگر باعث ریزش برگ می گردد .

اگر بونسای جنسینگ خود را بدور از نور قرار دهید کم کم دچار ریزش برگ ، زرد شدن برگ و کوچک شدن سایز برگهای جدید میشوید و البته ۱۰۰درصد مستعد آفت و بیماری !!!

بونسای جینسینگ ginseng bonsai

دما بونسای جینسینگ : در توضیحات بالا بیان شد که این گیاه اصالت گرمسیری دارد پس میتوان نتیجه گرفت از سرما گریزان است .بهترین دما برای نگهداری و رشد خوب بونسای جنسینگ دمای منزل است . دمای حدود ۲۲ تا ۲۷ درجه برای بونسای جنسینگ بسیار مناسب است .در دماهای پایینتر و بالاتر گیاه به خواب میرود و از روند رشد آن کاسته می گردد و کم کم به نقطه ی آسیب میرسد .

خاک مناسب بونسای جینسینگ : بونسای جنسینگ خاک به زهکش خوب را دوست دارد ومانداب به ان اسیب میرساند . میتوان از ترکیب تورب و پرلیت یا کوکوپیت و پرلیت استفاده کرد . یا هر خاک با زهکش خوب و مغذی .

روش تکثیر بونسای جینسینگ : زدن پیوند فیکوس بر روی جینسینگ

آفات و بیماریها بونسای جینسینگ : شته ، شپشک ،شپشک آردآلود ،کنه و بیماریهای قارچی

هرس بونسای جینسینگ : در اکثر فصول سال میتوان هرس های فرم دهی را انجام داد و فرم بونسایی آن را حفظ نمایید و در صورت نیاز به هرس کلی بهتر است در زمان خواب گیاه اقدام به اینکار نمود .

***چون بونسای جینسینگ بصورت پیوندی میباشد ، مراقب باشید نرک های ان رشد نکرده و جایگزین پیوند نگردند .

کود دهی بونسای : در فصلهایی بجز پاییز و زمستان میتوانید اقدام به کود دهی نمایید . کودهای مایع و کود کریستالون سبز گزینه های مناسبی هستند چون مقادیر مناسبی از ریز مغذی ها و درشت مغذی هارا در بر دارند . برای کود دهی بونسای میباسیت کود مورد نظر را با اب ابیاری (که اب ۲۴ ساعت مانده است=جهت از بین رفتن کلر) حل کرد و دورتا دور گیاه اقدام به ابیاری نمایید . زمانی احساس کردید خورشی دیگر انرژی لازم را ندارد و سرما شدید شده است کود دهی را قطع نمایید و در ابتدای بهار دوباره اقدام نمایید .

استفده از کود هیومیک اسید گوگرددار نیز بسیار مناسب است .هیومیک اسید باعث اصلاح بافت خاک و ازاد سازی کودهای تجمع یافته ی قبلی در خاک میگردد و خود راهی برای مقابله با شوری ایجاد شده در اثر استفاده از کود های دیگر است. شاید به جرات بتوان گفت که هیومیک اسید گوگرددار یکی از بی ضررترین کودهای تقویتی بشمار میرود .(لینک آموزش هیومیک اسید ) و (لینک خرید هیومیک اسید)

تعویض گلدان بونسای جنسینگ : بهترین زمان برای تعویض خاک وگلدان بونسای جنسینگ زمستان و موقع خواب بونسای میباشد تا آسیب به حداقل رسانیده شود .

بونسای جینسینگ ginseng bonsai

پاسخ به سوالات رایج و سوالات ارسالی :

*برگها سبز میریزند و لکه های قهوه ایی دارند = بهیچ عنوان آب روی برگها و تنه اسپری ننمایید . باور غلط رایجی است. (غبار پاشی صحیح است)

*برگهای پایینی میریزند ولی گیاه رشد دارد = ابیاری زیاد و نور کم

*تنه در حال پوک شدن است = ابیاری زیاد و ایجاد پوسیدگی قارچی

*برگها ریز و نحیف شده اند = نور کم است

*خاکش پشه دارد = به قسمت اموزشها مراجعه بفرمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *