بن سای پاچیرا pachira

بونسای پاچیرا

نام انگلیسی : بونسای پاچیراpachira , Money tree , Lucky tree

نام علمی : Pachira macrocarpa ،pachira quatica

تیره :   Malvaceae

امروز میخایم توی سایت براتون یه گیاه بسیار زیبا و دوست داشتنی رو معرفی کینم.گیاه پاچیرا ، گیاهی که به گیاه پول و شانس معروفه . البته تجربه چندین ساله کار با این گیاه بهمون نشون داد که تا الان نتونسته جیبمون رو پره پول کنه ! ولی هنوز در سرتاسر دنیا به پولساز بودن اون اعتقاد دارند . البته ما هم اعتقاد چندین میلیون نفر در جهان رو زیر سوال نمی بریم و میگوییم شما درست میگن. دقیقا هم درست میگین چون پاچیرا تونسته جیب تولید کننده هاش و صادرکننده هاشو پره پول کنه.بله : هر سال میلیونها دلار برای تولید کنندگان درامد داره!

پاچیرا از خانواده مالواسه بوده و ذات گرمسیری داره . اگه سفری به کشورهای شرق اسیا داشته ایید و الان بخاطر بیاورید ، بیادتون میاد که چقدر از این گیاهان در این مناطق دیدید.

پاچیرا در منزلتان براحتی زندگی و رشد میکند . شاید بتوان گفت گیاهه کم توقعی است . آب کم ، نور غیر مستقیم پشت شیشه و نگهداری اسان از خصوصیات ان است.

در اینجا بهتر است به یک نکته اشاره کنم اونم این هست که سعی کنید آب به تنه پاچیرا نزنید تا در شرایط نگهداری در منزل و یک سری از محدودیتهایی که هست دچار بیماری قارچی نشوید.

راستی یه چیز جالب اینه که میتونید ساقه های پاچیرا رو مثل موهای دخترتون ببافید و اونو کم کم خوشکل و خوشکلتر کنین.

بونسای پاچیرا

حالا دیگه نوبت اینه که کمی به نیازهای گیاه هم برسیم و اونا رو توضیح بدیم :

آبیاری پاچیرا : هفته ایی ۱ تا ۲ بار (زمستونها که هوا سرد میشه همه گیاهاتونو کمتر اب بدین) یادتون باشه این گیاه رطوبت رو دوست داره (البته نه خیسی و ماندابی رو)

نور مناسب پاچیرا : بهترین جا نور پشت پنجره است.

دما مناسب پاچیرا : پاچیرا یک گیاه گرمسیری است ولی نه به این معنا که انرا در افتاب مستقیم قرار دهید و نور و حرارت بالایی ببیند بکه نیاز دمایی ان مثل دمای منزلتان است . و باز هم اگر دنبال عدد هستید به ۱۴ تا ۲۷ بسنده کنید.

خاک پاچیرا : خاکهای سبک و پیت ماس (زه کش خوب)

خاکهای سنکین و با زهکش  نامناسب و ضعیف باعث تجمع بیش از حد اب و ایجاد مانداب میشود که خود سر اغاز ایجاد و شروع بیماریهای قارچی ریشه و ساقه میباشد .

روش تکثیر پاچیرا : قلمه و بذر (توی ایران با استفاده از قلمه ایی که حداقل دارای ۲ یا ۳ بند باشه و در شروع فصل سرما بهتره)

آفات و بیماریهای پاچیرا : مراقب باشید در اثر ابیاری زیاد یا اب دهی و خیس کردن بیش از حد تنه و بند ها دچار پوسیدگی نشه.

بیشترین اسیبهایی که من در میان پاچیرا های موجود در ایران ملاحظه کردم پوسیدگی ساق بوده است. شاید با ابیاری به اندازه و جلوگیری از تجمع اب در پای ساقه بتوان جلوی این عارضه را گرفت. سعی کنین حین ابیاری ساقه ان را خیس نکنید.

تعویض گلدان پاچیرا : معمولا خیلی دیر به دیر نیازمند تعویض گلدان است . بهترین زمان برای تعویض خاک پاچیرا و گلدان پاچیرا به یک سایز بزرگتر در زمانی است که گیاه کمی به خواب رفته باشد . یعنی از اواخر پاییز تا اواخر زمستان . در این موقع سال چون پاچیرای عزیز شما رشد قابل توجهی ندارد و به حالت سکون در امده است براحتی میتوان اقدام به تعویض خاک اطراف ریشه و گلدان ان نمود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *